Greutatea Ideala

Catalog Oriflame - fii Reprezentant Oriflame

De ce sa avem kilogramele ideale, recomandate pentru inaltimea, varsta si sexul fiecaruia dintre noi?

In fiecare zi, in activitatea pe care o desfasuram, ne raportam la anumite criterii sociale si profesionale.
De multe ori ne privim in oglinda si ne imbracam astfel incat sa tinem pasul cu ce se poarta, sa fie si lejer si la indemana, corect?
Ne facem un machiaj, noi femeile, tinind cond de trendul in make-up, scoatem in evidenta acele trasaturi pe care le consideram ca ne definesc placut.
Varsta are amprenta ei, are provocarile ei, suntem fericiti atunci cand ne bucuram de anii pe care ii avem si ne raportam cat mai corect la ei.
Si revine intrebarea: kilogramele imi sunt aliat sau dusman? Cate kilograme sa am pentru ca intregul meu organism sa functioneze corect?
Niciodata nu vom fi multumite de raspuns, mai ales noi femeile, cu barbati este mai usor, acest testosteron este arma lor secreta, ii face sa aiba greutatea ideala mult mai usor.

Dar ce este greutatea ideala?
Exista tabele, se fac calcule, va ajuta Google foarte usor, si totusi, greutatea ideala este specifica fiecaruia dintre noi. Nu trebuie sa devenim niste statistici ci pur si simplu sa iti placa ce vezi in oglinda cand te privesti.

Cine iti spune ca esti bine asa cum esti?
Analizele medicale
Somnul de calitate

Activitatea ta fizica din fiecare zi
Adica un echilibru intre energetic intre calorii consumate si calorii cheltuite, acest echilibru este cheia prevenirii si tratarii obezitatii si supraponderalitatii

De ce trebuie sa ne ferim de supraponderabilitate si obezitate?

Sunt cateva efecte negative asupra sanatatii si calitatii vietii noastre care se datoreaza acestora, efecte descoperite de catre cercetatori dealungul timpului:

accident vascular cerebral si boli mentale, de tot felul – depresie, dementa, etc.
afectiuni cardio-vasculare, boli coronariane – hipertensiune, colesterol ridicat sau nivel ridicat de trigliceride
diabet de tip 2
dificultati de funcționare fizica si stres oxidativ crescut

osteoartrita  – descompunerea  cartilajului si a osului intr-o articulatie

diferite tipuri de cancer – endometrial, de san, de colon, renal, al vezicii biliare si al ficatului

apnee in timpul somnului si probleme de respiratie

calitate scazuta a vieții, scade stima de sine sau chiar moarte, s-a dovedit ca in timpul pandemiei cele mai grave cazuri la care a rezultat de cele mai multe ori decesul, au fost persoanele supraponderale

Cum putem gestiona corect scaderea in greutate?

Daca dorim sa scadem in greutate este recomandat sa ne concentram pe imaginea de ansamblu, nu trebuie sa lasam micile detalii sa ne distraga atentia de la scopul final.
Nu folosi ceaiuri speciale pentru slabit, nici ore intregii de antrenamente cardio, nu trebuie sa apelezi la produse sofisticate care iti spun ca vei avea performante extraordinare in doar cateva zile.
Scaderea in greutate este un proces indelungat, nici tu nu te-ai ingrasat intr-o zi-doua, este necesar sa constientizam ca intram intr-un astfel de proces, sa fim deacord cu el si sa respectam ce ne-am propus, sa ne bucuram de fiecare pas facut in acest proces, sa ne imaginam silueta spre care tindem

Cum parcurgem corect acest proces de scadere in greutate?

Trebuie sa ne asiguram ca pierdem din grasime si nu din masa musculara, de aceea sa avem in vedere:
activitate fizica regulata
aportul de proteine sa fie unul corect si suficient pentru activitatea noastra zilnica, adaptat la varsta
calitatea somnului, sa dormim 7 ore si sa avem o recuperare adecvata.

 

Oriflame crede in sinergia dintre o dieta sanatoasa, activitate fizica, somn, gestionarea stresului și conexiunea sociala care duce la un control sanatos si sustenabil al greutatii.

Prin programele Wellness, Oriflame isi propune sa ne ajute, in functie de activitatea socio-profesionala a fiecaruia, sa avem un regim de viata sanatos, o scadere in greutate armonioasa, cu rezultate in timp si mentinere de lunga durata
Ai Shake Natural Balance bogat in fibre si proteine iti asigura cca 150 kcal per portie
Inlocuitor de masa MRP are 250 kcal poti alege o masa de inlocuit sau doua mese in funtie de targetul tau.
Supele natural Balance ideal pentru o gustare intre mese 69 kcal per portie.

Daca iti doresti un plan alimentar creeat pentru nevoile tale, completeaza formularul de inscriere si vei intra in contact cu o persoana specializata in nutritie Wellness by Oriflame.

Categories