Recunoasterea corecta a tipului de ten

Catalog Oriflame - fii Reprezentant Oriflame

Cum putem sa ne sa recunoastem corect, tipul de ten.

De multe ori am auzit: am tenul uscat sau tenul meu isi schimba textura la caldura; sau mi se irita foarte usor pielea, de ce oare, ce este tenul sensibil?
Specialitii spun ca textura tenului se schimba in functie de anotimp, variatiile de temperatura isi spun cuvantul, deasemeni schimbarile hormonale pe parcursul vietii, schimba tipul de ten, alimentatia desigur, are o influenta importanta asupra tipului de ten.

Dar cum putem vedea ce fel de tip de ten avem.

Specialistii in dermatologie ne sugereaza doua metode care sa ne ajute sa aflam correct ce tip de ten avem.

1. In perioada cand temperaturile nu sunt foarte ridicate sau foarte scazute, cand nu ne expunem la soare sau la vant sau umiditate, tenul ne lasa sa il descoperim. Temperaturile ridicate pot adauga sebum, iar frigul, vantul il pot usca si nu avem o evaluare corecta.

2. Mai este recomandat o alta metoda: in week-end putem sa ne dam seama ce fel de tip de ten avem: daca vineri seara iti faci o curatare riguroasa, corecta, apoi il hidratezi, ca sambata si duminica nu aplici produse de machiaj sau de ingrijire, decat daca este impetuos necesar. Se recomanda spalat cu apa plata la temperature ambientala, de doua sau trei ori pe zi.

Tenul ne arata exact care sunt zonele cu sebum, daca este prezent sebumul pe fata, daca se descuameaza in anumite zone, daca simtim ca “strange”, daca este lucios, daca este mat, daca obrajii au vinisoare rozacee, toate acestea trebuiesc notate, sa avem o evidenta pe care sa o reevaluam atunci cand simtim ca s-a schimbat ceva.
Duminica seara, daca am recurs la metoda de week-end, reluam rutina de ingrijire a pielii.

Si acum trecem la evaluarea propriu-zisa, in baza notitelor:

Tenul NORMAL: rar intalnit la varste peste 35 de ani, specific anilor primei tinereti, este echilibrat, arareori apar cosuri sau puncte negre, nu are zone cu exces de sebum dar nici zone uscate, fara roseata, aspect sanatos, cu pori normali, un machiaj sta perfect pe un astfel de tip de ten.

Tenul USCAT: este tenul cu pori inchisi, fara sebum, arareori, vara la temperaturi ridicate poate aparea sebumul in anumite zone. Este tipul de ten care da senzatia de piele care strange, are nevoie de produse speciale de ingrijire, este tenul care se rideaza foarte usor si se descuameaza, mai degraba piele rigida, lipsita de elasticitate.

Tenul GRAS: sebumul este caracteristica acestui tip de ten, este tenul lucios, cu pori dilatati, are nevoi de ingrijire cu produse specifice de matifiere si reglare a secretia de sebum pentru a evita aparitia in exces a cosurilor si a punctelor negre. Machiajul nu rezista fara o pregatire adecvata, avatajul, se rideaza greu.

Tenul MIXT: este tenul care in zona T este gras, observi asta dupa 4 – 5 ore de la curatarea pielei, restul fetei se incadreza la tipul de ten normal, aici sebumul apare dupa ora amiezii.

Tenul SENSIBIL: este tenul care are nevoie de ingrijire speciala, pielea reactioneaza imediat la orice tip produs, este tenul care se inroseste foarte usor,  ustura pe alocuri. Sensibil la produse de ingrijire parfumate motiv pentru care gamele recomandate acestui tip de ten sunt fara parfum si sarace in ingrediente anti-age.

Portofoliul Oriflame abunda de produse specializate pe fiecare tip de ten, esti consiliat cu atentie de specialisti pentru a te bucura de produsul adecvat pielii tale.

Completeaza formularul de inregistrare, vei fi contactat si consiliat in a primi informatiile de care ai nevoi, te ajutam sa ai o piele frumoasa si sanatoasa indiferent de varsta.

Categories